III. Európai CLLD szeminárium Győrben

Az Európai Bizottság szervezésében, mintegy 200 fős külföldi és hazai szakember részvételével, 2017. november 8-10. között Győrben az ETO Hotelben került megrendezésre a III. európai CLLD szeminárium. 

Az eseményen az Arrabona EGTC igazgatója, Sárkány Péter mutatta be a csoportosulást, valamint a győri CLLD-t. Előadásában kitért a Győri Helyi Akciócsoport megalakulására és működésére. Elmondta, hogy a HACS kiemelt figyelmet fordított arra, hogy mind az önkormányzat, mind a civil szervezetek, a helyi közművelődési intézmények, valamint a vállalkozói szektor is bevonásra kerüljenek. 

Bemutatásra került a Győri Helyi Közösségfejlesztési Stratégia is, melynek tervezésekor a közösségfejlesztési igények és kihívások meghatározása történt meg úgy, hogy célunk a kulturális és civil élet szereplőinek valós igényein alapuló stratégia megalkotása volt. 

Jövőképünk egyértelmű és világos, azt szeretnénk, hogy Győr városa legyen a helyi kezdeményezéseken és értékeken alapuló közösségek városa, amelyek dinamikájukat a különböző társadalmi, gazdasági, tudományos és művészeti szereplők közti innovatív kapcsolatokból merítik – mondta az igazgató. 

Az elnyert 750 millió forint támogatásból egyrészt kulturális infrastrukturális fejlesztés valósulhat meg, másrészt olyan kis léptékű, kis összegű pályázatokat hirdetünk meg, amellyel dinamizálni lehet a kulturális közösségeket, a civil szervezeteket, a különböző amatőr művészeti csoportokat, és más egyéb szerveződéseket, hogy saját programokat szervezhessenek. 

Sárkány Péter elmondta, hogy a következő négy évben 500 millió forint jut az infrastruktúra fejlesztésre és 250 millió forint a különféle kulturális tevékenységek megvalósítására.
A következő helyi pályázatokat várhatóan jövőre hirdetik meg: Teret a közösségnek!, Mutasd meg magad!, Sokszínű közösségek!, Ki lakik a városban?